Voornemens

Een nieuw jaar betekend voor veel mensen goede voornemens. We zijn van plan om te stoppen met roken, we gaan gezonder eten, we willen meer gaan bewegen, liever zijn voor de mensen om ons heen, meer tijd vrij maken voor ons zelf of voor de mensen die lief hebben en ga zo maar door.

Voorgaande jaren had ik ze ook, die goede voornemens. Een nieuw jaar betekende voor mij het achterlaten van negativiteit in het oude jaar. Het nieuwe jaar zou dan een positiever jaar moeten worden, in diverse opzichten. Ik kan zeggen dat dat redelijk gelukt is. Dit jaar voelt het echter anders aan. Ik heb niet heel veel negativiteit wat ik achter hoef te laten en het nieuwe jaar mag alleen maar beter worden, het moet niet. Het nieuwe jaar is vooral het jaar van het behouden van de stabiliteit en doorgaan waar ik mee bezig ben.

Toch heb ik dit jaar één voornemen waar ik echt mee aan de slag wil. Ik wil iets minder gaan doen. Iets waar ik de laatste tijd last van heb. Iets waarvan ik inmiddels durf te zeggen dat ik er een beetje aan verslaafd ben. Iets waar ik ‘s morgens mee op sta en ‘s avonds mee naar bed ga. Iets waarvan ik bang ben dat als ik het niet doe,dat ik zoveel mis. Maar ook iets wat me soms verdrietig maakt, iets wat me overspoeld met informatie, meningen, beelden en nog veel meer. Iets wat soms zo binnen komt dat ik er niet van kan slapen, dat ik me rot voel. Iets wat het maakt dat ik me soms verplicht voel om ergens op te reageren, terwijl ik het eigenlijk niet wil. Iets wat me zaken laat lezen, waar ik eigenlijk niet op zit te wachten. Iets wat me iedere dag weer frustreert dat ik er niet zonder kan. Dit iets heet Facebook.

Dus lieve mensen, ik deel dit ene voornemen met jullie. Ik wil minder bezig zijn met facebook. Ik wil me minder overprikkeld en overspoeld voelen, door allerlei berichten die voorbij komen. Ik wil de tijd die ik kwijt ben aan het eindeloos en vooral doelloos scrollen op facebook gebruiken om me te richten op de echte zaken die ervoor mij toe doen. Maar het allerbelangrijkste is dat ik hoop hiermee meer rust te creëren in dat soms zo chaotische hoofd.

Nu ik dit gedeeld heb met jullie, ben ik benieuwd. Wat is jouw ( goede ) voornemen van dit jaar?

En voor mijn facebook vrienden, ik hoop jullie even wat minder op het schermpje te zien en wat meer in het echt!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *