Moederdag

Moederdag

Zondag is het moederdag. Een dag waarop we,bijna, allemaal stil staan hoe bijzonder onze moeders zijn, en / of hoe bijzonder het is om moeder te mogen zijn.

Ik herinner me hoe ik als klein meisje, kadootjes knutselde voor mijn moeder. Man wat was ik trots. En man wat vond ik dat spannend. Want wat zou ze van dat kartonnen, roze doosje vinden, waar aan de buitenkant rauwe macaroni en kralen waren geplakt. Aan de binnenkant een mooie ketting gemaakt dezelfde materialen. Man wat was ze er blij mee, trotser zou een moeder niet kunnen zijn.

Of de mooie bloemenvaas, gemaakt van een leeg pak melk. Gevuld met geknutselde narcissen. Die nog jaren heeft staan pronken in de woonkamer.

Naarmate ik ouder werd, veranderde de kadootjes. Ik maakte niet altijd meer wat, maar begon dingen te kopen. Zo kan ik me herinneren ooit een grote lolly gekocht te hebben in de vorm van een hart en chocolade met daarop ‘ voor de liefste moeder’. Hoe clichĂ©..

Toen mijn moeder opgenomen werd op de PCN ( psychiatrisch centrum Nijmegen) ben ik bijna iedere dag bij haar geweest. Na haar opname werd me pas echt duidelijk hoe belangrijk zij voor me was. Moederdag of geen moederdag, door bijna iedere dag te gaan, probeerde ik duidelijk te maken hoeveel ik van haar hield en hoe belangrijk ze voor me was. Natuurlijk bleef ik kadootjes kopen, niet alleen met moederdag, maar iedere keer als ik op vakantie was geweest nam ik iets voor haar mee. Het meeste heb ik toen ze overleed weer mee terug genomen.

Aanstaande zondag is het moederdag. De 14e keer dat ik met een plantje naar haar graf ga. Nog 6 keer, want over 6 jaar lopen de grafrechten af..

Aanstaande zondag is het moederdag.. Ik word gek van alle berichten, mails etc die te maken hebben met moederdag. Het gemis wordt alleen maar groter en het doet nog steeds zo’n pijn.

Aanstaande zondag is het moederdag….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *